preskoči na sadržaj

Tehnička škola Kutina

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Kutina sada

 

 

Petrovo u Kutini - projekt "Instructions for living a life"

EKO-ŠKOLA: DIJAMANTNI STATUS

DAN PLANETA ZEMLJE

SVJETSKI DAN VODA 2021.

- VREDNOVANJE VODA 

ZELENA ŠKOLA

pogledajte izložbu i riješite kviz

ZELENA KEMIJA

27.06. Podignuta Zelena zastava

22.05. Međunarodni dan biološke raznolikosti

    

  Predavanje

"Očuvanje staništa sliva rijeke Save kroz međunarodno upravljanje invazivnim vrstama"

 

                               

3D tvornica budućnosti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenički kutak

Nove vijesti EKO škole!


Nove vijesti školske knjižnice

Radno vrijeme: ponedjeljak - utorak  7.00-14.00

E-KNJIŽNICA TŠK

https://sites.google.com/view/e-knjiznica/home

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
vijesti
Ludi dan
Gordana Rešicki Degoricija / datum: 26. 5. 2022. 11:04

   LUDI  DAN

    MATURANTI

GENERACIJA       2021.-2022. 

    

                               

  

   

                             

  

                    MALO ATMOSFERE  IZ  SS TINA UJEVIĆA

 


[OPŠIRNIJE]GWB2022
Sanja Arežina Gordana Rešicki Degoricija / datum: 17. 2. 2022. 12:12

       SLIKOM kroz GWB 2022

             16.2.2022.

   

 


[OPŠIRNIJE]Upute o primjeni modela ukidanja samoizolacije u srednjoj školi uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika
Željko Turkalj Branimir Petravić / datum: 10. 2. 2022. 11:30

Poštovani roditelji i učenici, 

obavijest o primjeni modela ukidanja  samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika nalazi se u privitku. 


[OPŠIRNIJE]Globalni ženski kemijski doručak 2022
Gordana Rešicki Degoricija Sanja Arežina / datum: 20. 12. 2021. 11:20

                      GWB 2022    

      GWB 2022 Empowering Science Diversity

Po treći put organiziramo Međunarodni ženski kemijski doručak, globalno  događanje koje okuplja učenike, studente, nastavnike, znanstvenike s ciljem promocije kemije i ženskog doprinosa kemijskoj znanosti.

                           RASPORED  DOGAĐANJA

  • predavanje doc. dr. sci. Dragana Vuk, FKTI Zagreb "Kemija boja"
  • radionica "Šareni laboratorij"
  • zabavni kviz i kemijske križaljke
  • razgovor uz doručak                     ​  

 

        Kemija boja (Chemistry of Colors)

Boje prevladavaju u svim aspektima života utječući na naše raspoloženje i emocije, radi čega se često okružujemo bojama koje volimo i zbog kojih se osjećamo ugodno. Boje mogu biti različitog podrijetla, mogu biti prirodne ili umjetne. Prirodne boje su prisutne svuda oko nas, u zemlji, vodi, životinjama i vegetaciji, na primjer drveću, lišću, travi i cvijeću. Biljni pigmenti, posebno klorofil u procesu fotosinteze, imaju ključnu ulogu u našem postojanju. Umjetne boje najčešće imaju dekorativnu i estetsku svrhu u tekstilu, plastičnim predmetima, širokom spektru tiskanih materijala poput postera i časopisa, u fotografiji, kozmetici i slično. Kroz ovo predavanje će se objasniti zašto su predmeti oko nas obojeni i što uzrokuje promjenu boje.

 

 

    KNJIGOM ZA ZNANJE

 

     -  promocija knjige i čitanja

     -  promocija Matice hrvatske

     -  darivanje knjiga

       

 Ogranak Matice hrvatske u Kutini darivao je knjigama knjižnicu i učenike Tehničke škole Kutina.

  Knjigama smo obogatili knjižnični fond i na taj način omogućili u godini čitanja izdanja koja su izašla u nakladi Matice hrvatske. Knjige koje su podijeljene tiču se hrvatske književnosti, povijesti, književne kritike, književnih osvrta i ostaloga što će poslužiti u nastavi. S obzirom na to kako su i sami osnivači Matice hrvatske bili mladi hrvatski intelektualci cilj je bio upoznati mlađe naraštaje o ulozi Matice hrvatske.

Neki od njih će zasigurno upisati visoka učilišta i nastaviti svoje obrazovanje poslije srednje škole te će im dodatna literatura pomoći u proširivanju znanja. Ogranak Matice hrvatske u Kutini želi potaknuti učenike u njihovome literarnom radu te ih poziva da se pridruže njenim aktivnostima.


[OPŠIRNIJE]Nova 2022. godina
Gordana Rešicki Degoricija / datum: 20. 12. 2021. 09:06

       


[OPŠIRNIJE]Posjet Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" našoj školi
Željko Turkalj Ante Dževlan / datum: 16. 12. 2021. 13:22

   

16.12.2021. godine našu školu su posjetili predstavnici Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman". Zainteresirani učenici maturalnih razreda prisustvovali su predavanju. Za više informacija o učilištu posjetite stranicu https://www.morh.hr/o-nama-hvu/.


[OPŠIRNIJE]Zasadi stablo, ne budi panj !
Gordana Rešicki Degoricija Sanja Arežina / datum: 10. 12. 2021. 09:03

                     

                       Zasadi  stablo, ne budi panj ! 

 

 

 

                   Najbolje vrijeme za sadnju drveta je prije dvadeset godina. A ako ne tada, onda sada.  

                                                                            KINESKA POSLOVICA

7 sadnica autohtone lipe, koje su nam darovale Hrvatske šume, posadili su učenici 1b razreda uz nastavnike  praktične nastave i koordinatorice EKO-škole. 3 sadnice posadili smo uz novouređenu gradsku šetnicu uz rijeku Kutinicu, u suradnji sa službom za zaštitu okoliša Grada Kutina. Preostala 4 stabla posadili smo u neposrednom okolišu škole.

                                                                                 


[OPŠIRNIJE]Projekt DEMOKRATSKO PROCJEPLJENJE
Gordana Rešicki Degoricija Ivica Loina / datum: 26. 11. 2021. 09:37

  Projekt “Demokratsko procijepljenje – Debatni klubovi i deliberativna demokracija kao model razvoja demokratskih kompetencija i participativnog donošenja odluka“.

  Projekt provodi Hrvatsko debatno društvo u partnerstvu s Udrugom gradova RH, Udrugom hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i Fondacijom Fundatum. Projekt je sufinanciran u sklopu financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.

 

     


[OPŠIRNIJE]Školska knjižnica
Gordana Rešicki Degoricija Sanja Arežina / datum: 18. 10. 2021. 11:47

 

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 2021.

I ove godine, unatoč trenutnoj situaciji, obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Izložbu s temom Moslavina na tanjuru pripremili smo u školskoj knjižnici. Ove godine prelistali smo kuharice mama i baka u potrazi za tradicionalnim moslavačkim delicijama. Zbog pandemije bilo nas je nešto manje, ali su se uz stare kuharice i recepte na tanjuru našli  i salenjaci, medenjaci, starinski keksi sa svinjskom mašću, kuglofi, starinski voćni kolači te razne kiflice.

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o voznom redu autobusa i promjeni školskog zvona
Ivica Cota Diana Kutnjak Trputac / datum: 21. 9. 2021. 12:44

Zbog mnogobrojnih upita o voznom redu autobusa nakon nastave, obavještavaju se učenice i učenici o istome.  Polazak autobusa iz Kutine u smjeru Popovače i Novske je u 14:15 sati,  a u smjeru Garešnice u 14:20 sati.  

Kako bi svi učenici stigli na autobus, promijenjen je raspored školskog zvona, kao i trajanje odmora. Raspored školskog zvona je sljedeći: 

Sat

Trajanje nastavnog sata

Trajanje odmora

1.

8:00 – 8:45

5 minuta

2.

8:50 – 9:35

5 minuta

3.

9:40 – 10:25

15 minuta

4.

10:40 – 11:25

5 minuta

5.

11:30 – 12:15

5 minuta

6.

12:20 – 13:05

5 minuta

7.

13:10 – 13:55

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o početku nastavne 2021./2022. godine
Ivica Cota / datum: 3. 9. 2021. 09:49

Poštovani učenici i učenice, 

u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine počinje nastavna 2021./2022. godina. Nastava počinje u 8:00 sati uz pridržavanje epidemioloških mjera. Stoga, se mole učenici i učenice da ponesu  zaštitne maske za lice jer u protivnom neće biti u mogućnosti ući u prostore Škole.

Želimo vam uspješan početak nastavne godine, 

                                                                               ravnatelj Ante Dževlan, prof.


[OPŠIRNIJE]Tehničar za računalstvo

Tehnička škola Kutina je škola u čijem je fokusu pripremiti i obrazovati učenike za budući život. Naši se profesori, osim dugogodišnjim i kvalitetnim radnim iskustvom, ističu inovativnim načinom predavanja predviđenog nastavnog gradiva, ali i povezivanjem teorijskog gradiva i tehnologije sa svakodnevnim životnim situacijama kako bi učenici što brže i bolje shvatili propisano gradivo. Tim pristupom nastojimo graditi dobar temelj za daljnje učenje na fakultetu i/ili samostalno učenje. Škola je opremljena najnovijom računalnom opremom, što omogućava brže učenje.

Škola nudi široku paletu mogućnosti učenja. Učenje kreće od osnovnog do naprednog stupnja. Osim u stručnim predmetima, naši učenici postižu zavidne uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima iz općeobrazovnih predmeta u čemu im pomažu predmetni profesori. Također, na zadnjoj, četvrtoj godini nastavni profesori održavaju dodatne pripreme za ispite državne mature, ali i kroz razne radionice i projekte, uvode učenike u „svijet studiranja“.

Stoga, Tehnička škola Kutina je izvrsna škola za učenje, razvijanje i samostalni napredak, kako tijekom školovanja, tako i nakon.

Luka Jurkić je učenik koji je ostvario izravan upis na Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.  Luka je za završni rad napravio automobil na daljinsko upravljanje. Sve su komponente napravljene u školi, a upravljanje je napravljeno korištenjem otvorene računalne i softverske platforme Arduino. 

 

Želite li naučiti programirati mobilne aplikacije za Android pametne telefone učeći XML kod i Java programiranje, napraviti svoje programe za Windows platformu, na profesionalan način učiti objektno i orijentirano programiranje korištenjem programa C#, napraviti svoju interaktivnu mrežnu stranicu u JavaScript programu, naučiti izrađivati i obrađivati multimedijske elemente, ispisati 3D model ili napraviti automobil na daljinsko upravljanje? U svemu navedenome pomoći će Vam naši profesori.

Smjer Tehničar za računalstvo jedno je najzanimljivijih u ovoj školi, jer učenik upoznaje računalni svijet i način na koji funkcioniraju računala. Svaki učenik će moći samostalno razvijati razne računalne mreže i baze podataka, kreirati mrežne stranice, shvatiti kako svaka računalna komponenta radi, i još mnogo toga.

Smjer se dijeli na dva područja: programersko i sistemsko. Programerski smjer će omogućiti budućim računalnim tehničarima razvoj aplikacija za pametne mobitele (Android OS) i razvoj računalnih programa, dok sistemski smjer se odnosi na održavanje računalnih sustava i opreme, kao i na korištenje raznih softverskih alata.

Iznimno smo ponosni smo na prvu generaciju naših učenika koji su završili smjer Tehničar za računalstvo po novom strukovnom kurikulumu. Neki od njih napravili su zavidne završne radove. Pročitajte njihove osvrte na našu Školu, te pogledajte videozapis o njihovim završnim radovima koji su produkt rada naših profesora, kao i samih učenika.

Toni Paipić je učenik koji je napravio za završni rad aplikaciju KOMPAS za Android uređaje. Aplikacija je napravljena pomoću besplatnog programa Android Studio. Dođite i naučite napraviti razne aplikacije za svoje mobilne uređaje. 

 

 

SOELA- 8. utrka solarnih automobila 10.-12. 6.2021.

 

Osma utrka solarnih automobila SOELA , na kojoj je ove godine nastupilo 17 solarnih automobila konstruiranih u hrvatskim školama i jednom fakultetu, održana je u Sisku.

Utrci je prethodila izložba vozila u sisačkoj pješačkoj zoni i promotivna vožnja gradom.

Na utrci su nastupile posade Tehničke škole Sisak, Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, Srednje škole Slunj, Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik, Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod, Tehničke škole Kutina, Srednje strukovne škole kralja Zvonimira Knin, Strukovne škole Đurđevac, Elektrotehničke škole Split, Industrijsko-obrtničke škole Sisak, Tehničke škole Karlovac, Srednje strukovne škole Posušje te Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Vozač automobila Tehničke škole Kutina,  Hrvoje Pezić postigao je rezultat od 4 minute, 18 sekundi.

Soela tim TŠK činili su učenici: Hrvoje Pezić (vozač), Dino Grbić (rezervni vozač), Fran Josip Hudjik (član), Igor Ivić (član), stručni suradnik Miroslav Patko te mentor ekipe Ivan Josipović.

 

14.6.2021.

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.


[OPŠIRNIJE]U našoj školi i dalje smjer - FARMACEUT
Željko Turkalj Branimir Petravić / datum: 18. 5. 2021. 20:42

Farmaceutski tehničar 

Farmaceutska tehničarka

Dragi učenici i roditelji sa velikim zadovoljstvom obavještavamo vas da je naša škola opet dobila odobrenje za  izvođenje programa farmaceutski tehničar / farmaceutska tehničarka u obrazovnom sektoru Zdravstvo i socijalna skrb u školskoj godini 2022./2023. Veselimo se upisu ovogodišnje generacije u ovo i ostala zanimanja.

 

Opet će u našim laboratorijima biti smijeha, učenja, čuđenja, a najviše uživanja u izvođenju pokusa kao što je bilo i prije nekoliko godina demonstracijom ovog i ostalih pokusa.

 

Nakon završetka školovanja za farmaceutskog tehničara / farmaceutsku tehničarku bit ćete osposobljeni za pripremu i proizvodnju različitih farmaceutskih proizvoda (lijekova, dijetetskih i kozmetičkih pripravaka). Priprema lijekova odnosi se na dozirano miješanje različitih sastojaka u obliku otopina, krema, čajeva, masti i dr. prema standardnim receptima. Farmaceutski tehničar koji radi u laboratoriju provodi različite fizikalno-kemijske i biološke analize laboratorijskih uzoraka. U farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji priprema proizvodnju te nadzire tehnološke faze u proizvodnji farmaceutskih i kozmetičkih preparata (injekcija, sirupa, otopina, masti, tableta, granula i dr.). Posjeduje i vještine ovladavanja tehnologijom izrade lijekova i različitim analitičkim postupcima te odgovarajuća znanja o vođenju administrativnih poslova.

Obrazovni kurikulum možete pogledati na ovoj poveznici!


[OPŠIRNIJE]Radovi na igralištu u sklopu Tehničke škole Kutina vrijedni 996.000,00 kuna
Ivan Josipović / datum: 26. 1. 2021. 20:33

    Gradonačelnik Zlatko Babić obišao je radove na izgradnji igrališta u sklopu Tehničke škole u Kutini. Radove je obišao s ravnateljem  škole Antom Dževlanom, pročelnikom UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željkom Tomičićem i suradnicima.

Više na poveznici:

https://www.kutina.hr/Vijesti/Citanje-vijesti/ArticleId/36959/oamid/1491

Izvor: www.kutina.hr


[OPŠIRNIJE]Završetak projekta Priprema, pozor, posao
Željko Turkalj Ivan Josipović Ivica Cota / datum: 8. 12. 2020. 16:52

Završetak projekta Priprema, pozor, posao

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina u periodu od 14.
svibnja 2018. do 13. studenog 2020. godine provodio je projekt Priprema, pozor, posao.
Više o projektu na opširnije!


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz Engleskog jezika
Rumbak Ivana / datum: 30. 10. 2020. 11:09

U našoj školi 28.10. i 29.10. održano je državno natjecanje iz engleskog jezika. Na natjecanje je pozvan Leon Grublješić, učenik 3.c razreda, koji je ostvario izvrsno 8. mjesto. Čestitamo Leonu na izvrsnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]STRUČNI IZLET-M SAN d.d. i Rimac automobili d.o.o.
Željko Turkalj Ivan Josipović / datum: 20. 12. 2019. 13:30

[OPŠIRNIJE]Inovativnim pristupom do zapošljavanja u SMŽ
Željko Turkalj Ivan Josipović / datum: 10. 10. 2019. 13:20

Inovativnim pristupom do zapošljavanja u SMŽ

(1.7. - 4.7.2019.)

Korisnik: Razvojna agencija SI-MO-RA d.o.o.

Partneri: Tehnička škola Sisak, Tehnička škola Kutina, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Sisak, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Kutina

U sklopu projekta Inovativnim pristupom do zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji,  članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Sisačko-moslavačke županije i Tehnička škola Kutina kao partner u projektu, sudjelovali su na studijskom putovanju u Prag tijekom kojega su održali konferenciju na kojoj su razmijenili iskustva o zapošljavanju i provedbi projekata.

Konferenciji su nazočile i kolege iz čeških razvojnih agencija, centra svemirske tehnologije i zajednice razvojnih agencija Republike Češke. Češka ima manjak radne snage pa je izvrstan primjer kako se uz prikladne projekte i mjere može doskočiti nezaposlenosti i ubrzati gospodarski rast i razvoj. Osim razmjene iskustava i znanja na području zapošljavanja, stvoreni su temelji za suradnju i partnerstvo na projektima što je samo jedan od pokazatelja uspješnosti ove projektne aktivnosti.

7. UTRKA SOLARNIH ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA

Učenici Karlo Lisac, Tomislav Lujić i vozač solarnog automobila Hrvoje Pezić u pratnji nastavnika mentora (Ivan Josipović) i stručnog suradnika (Miroslav Patko), sudjelovali su sa solarnim automobilom naše škole na 7. utrci solarnih automobila u Sisku od 6.-8. lipnja 2019. godine.

Utrka je praćena live stream-om te se može pogledati na linku:

TŠK automobil starta u videu od vremena 1:36:15.

https://www.youtube.com/watch?v=xtylPTOPzkc

 

SOELA 2019.-7.UTRKA SOLARNIH AUTOMOBILA

Tehnička škola Kutina i ove godine sudjeluje sa svojim solarnim automobilom na 7. utrci solarnih automobila u Sisku.

Ovogodišnja sedma po redu utrka bit će najveća do sada, 27 ekipa srednjih škola i jedna ekipa Fakulteta elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka.

Program:
- 6.  lipnja...dolazak ekipa u Sisak u popodnevnim satima i tehnički pregled solarnih vozila
- 7. lipnja...izložba električnih i hibridnih vozila u centru Siska (pješačka zona)...početak 10.00 sati
- 7. lipnja...KONFERENCIJA sa temom Svemirska tehnologija-izazov obrazovanju i gospodarstvu...gosti vodeći stručnjaci iz NASA-e, eminentni stručnjaci iz Siska, Zagreba i Slavonskog Broda....hotel Panonija 14.00 sati
- 8. lipnja...7. utrka solarnih automobila...start utrke u 10.00 sati ispred hotela Panonije....

Dođite u Sisak i podržite ekipu Tehničke škole Kutina!!!

Vidimo se!!

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.

 

Posjet Pivovari Osijek i Fakultetu elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija u Osijeku (FERIT)

PIVOVARA OSIJEK

Učenici trećih i četvrtih razreda (3E, 3F, 4E, 4F)  i nastavnici struke posjetili su dana 4.4.2019. Pivovaru u Osijeku. U pivovari učenici su upoznali industrijski proces proizvodnje piva kroz moderne proizvodne pogone i drugog asortimana proizvoda te naučili nešto o povijesti najstarije hrvatske pivovare.

 

FERIT OSIJEK

Nakon pivovare učenici i nastavnici posjetili su Fakultet elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija. Posjetom studentskom kampusu FERIT-a učenicima je prezentiran najmoderniji laboratorij robotike i računalstva. U  glavnoj zgradi fakulteta upoznali smo nov, moderan laboratorij iz elektrotehnike i obnovljivih izvora energije. Ovim putem zahvaljujemo se prof. Željku Hederiću na izvrsnoj organizaciji i vođenju kroz laboratorije i prostore FERIT-a te se nadamo daljnjoj uspješnoj suradnji Tehničke škole Kutina i Fakulteta elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija i na drugim poljima.

  

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.


[OPŠIRNIJE]EnduroSat -Education Communication System
Ivan Josipović / datum: 15. 3. 2019. 09:00

Tehnička škola Kutina je izabrana kao korisnik besplatnih komunikacijskih modula (Free Space Demo Module) u edukacijske svrhe kroz InnoSpaceComm projekt kojeg zastupa tvrtka za svemirske tehnologije EnduroSat iz Sofije/Bugarska. Komunikacijski sustav pruža priliku za stjecanje praktičnih iskustava sa satelitskim komunikacijskim sustavom. Sustav se sastoji od dva identična UHF primopredajnika i jednog simulatora slobodnog prostiranja (FSPS) koji simulira promjene radio signala dok prolazi prostor između Zemlje i ciljanog satelita. Sustavom se upravlja putem programa (GUI) na Windows platformi.

Zahvaljujemo se tvrtki EnduroSat na doniranim komunikacijskim modulima koje ćemo koristiti u edukaciji naših učenika i praktičnim radionicama sekcije pod nazivom : Svemirske tehnologije.

Tehnička škola Kutina was granted the use of free communication modules (Free Space Demo Module) for educatione purposes as part of the InnoSpaceComm project represented by EnduroSat, a space technology company from Sofia/Bulgaria. The communication system offers the opportunity to gain practical experience with the satellite communication system. The system consists of two identical UHF transceivers and one free space propagation simulator (FSPS) that simulates how radio signals change when traveling between the Earth and the sattelite.  The system is operated by the programme (GUI) in Windows platform.

We would like to thank the EnduroSat company for donating the communication modules which we are going to use to educate our students and to hold practical Space technology workshops.

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju