preskoči na sadržaj

Tehnička škola Kutina

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Kutina sada

 

 

Petrovo u Kutini - projekt "Instructions for living a life"

EKO-ŠKOLA: DIJAMANTNI STATUS

DAN PLANETA ZEMLJE

SVJETSKI DAN VODA 2021.

- VREDNOVANJE VODA 

ZELENA ŠKOLA

pogledajte izložbu i riješite kviz

ZELENA KEMIJA

27.06. Podignuta Zelena zastava

22.05. Međunarodni dan biološke raznolikosti

    

  Predavanje

"Očuvanje staništa sliva rijeke Save kroz međunarodno upravljanje invazivnim vrstama"

 

                               

3D tvornica budućnosti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenički kutak

Nove vijesti EKO škole!


Nove vijesti školske knjižnice

Radno vrijeme: ponedjeljak - utorak  7.00-14.00

E-KNJIŽNICA TŠK

https://sites.google.com/view/e-knjiznica/home

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 

 

Tehnička škola Kutina sudjeluje kao partner u novom projektu:

3D TVORNICA BUDUĆNOSTI.

Nositelj projekta: Tehnička škola Sisak.

 

Naziv programa: ESF-HR.3.1.14 Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada-Faza II

Partneri u projektu: Sisačko-moslavačka županija, Tehnička škola Kutina, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Hrvatski zavod za zapošljavanje-Područni ured Sisak

Ukupni iznos proračuna: 1.999.910,80 kn

Trajanje projekta: projekt će trajati 12 mjeseci, od 20.travnja 2015.do 21.travnja 2016.

Ciljane skupine: 22 nastavnika iz 5 strukovnih škola koji će biti obuhvaćeni stručnim usavršavanjem kroz koje će biti osposobljeni za moderan i uspješan način podučavanja učenika iz područja 3D tehnologije, programiranja na Android platformi i stvaranju holograma. Ciljana skupina uključuje i 30 učenika strukovnih škola koji će realizacijom projekta usvojiti nove ishode učenja, steći nove kompetencije i biti konkurentniji na europskom i svjetskom tržištu rada.

Cilj projekta: Opći cilj ovog projekta je uvođenje suvremenih i inovativnih metoda i sadržaja u postojeće strukovne programe i izrada novog kurikuluma iz područja 3D tehnologije, robotike i ICT tehnologije. Specifični ciljevi projekta su osigurati stjecanje modernih kompetencija i pristup najnovijim tehnologijama učenicima strukovnih škola, te osigurati razvoj i primjenu novih i suvremenih znanstvenih, tehničkih i inovacijskih postignuća u nastavnom procesu edukacijom nastavnika i nabavom suvremene opreme.

Ključni rezultati projekta:

1. U skladu sa tehnološkim razvojem, modernizirani postojeći kurikulum iz elektronike, računalstva i robotike u 5 strukovnih škola, koji će se primjenjivati u provedbi edukativnih aktivnosti budućih generacija učenika.

2. Povećane stručne kompetencije nastavnika za provedbu modernih školskih programa i kurikuluma koji pridonose boljoj zapošljivosti učenika po završetku srednjoškolskog obrazovanja i releventnosti njihovih kvalifikacija na tržištu rada.

Sažetak projekta: Projekt 3D tvornica budućnosti namijenjena je učenicima i nastavnicima u srednjim strukovnim školama za usvajanje novih inventivnih načina stjecanja znanja, kompetencija i novih ishoda učenja iz područja 3D tehnologije, ICT tehnologije i robotike.

Ovaj projekt je nastavak IPA projekta SOELA-solarni električni automobil koji je završio 2013. god. Realizacijom projekta 3D tvornica budućnosti stručno će se educirati 22 nastavnika iz pet strukovnih škola, iz područja 3D tehnologije, programiranja na Android platformi, stvaranje i prikaz holograma i tako povećati stručne kompetencije nastavnika. 25 učenika će projektirati i izraditi specijalizirano robotizirano vozilo-rover za istraživanje opasnih i nedostupnih područja primjenom 3D tehnologije kroz praktičnu nastavu i Ljetnu školu 3D tehnologije na Korčuli.

Rover će biti osmišljen i izrađen na bazi rovera koji su istraživali Mjesečevu površinu, a to znači da će upravljanje roverom  biti bežičnim putem i biti će energetski neovisan jer će koristiti solarni sustav napajanja. Na taj način će se učenici upoznati i sa tehnologijom i robotiziranim vozilima osmišljenim za specijalne namjene. U tijeku jednogodišnje realizacije projekta, ekipe učenika i mentora trebaju od istih sastavnih elmenata projektirati i izraditi osnovnu verziju rovera koja treba imati: bežični sustav upravljanja, četiri kotača, solarni sustav za napajanje, kameru i minimalno tri različita senzora.

1. KONFERENCIJA PROJEKTA 3D TVORNICA BUDUĆNOSTI U SISKU

Dana 06.07.2015. god. , održana je prva konferencija projekta "3D tvornica buducnosti" u hotelu Panonija u Sisku.

Tehničku školu Kutina su predstavljali ravnatelj: Ante Dževlan, mentor: Ivan Josipović, Vesna Pavić, prof.

   

 

Pratite nas na facebook stranici 3D TVORNICA BUDUĆNOSTI-KUTINA klikom dolje:

 

MENTOR:

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.

 

preskoči na navigaciju